Enterse Zomp

Ervaar de Regge

Vandaag geopend van
Vandaag 09:00 - 17:00
Adres
Haventje bij Pelmolenpad, Rijssen

Enterse Zomp

De Regge is door de eeuwen heen bevaren door Enterse zompen, platbodems die aan weinig water genoeg hadden. In 1986 is weer een echte zomp gebouwd de ‘Regt door Zee’, die plaats biedt aan 25 personen.

Voor een unieke vaartocht over de Regge is de "Regt door Zee”. Voor groepen zijn er dan twee schippers aan boord, waarvan de ene vaart en de ander vertelt over allerlei wetenswaardigheden.

Vaarten

In verband met Corona is het programma aangepast. Varen met één van de zompen is mogelijk na reservering. Je kunt een reservering maken om een zomp voor een één uur te huren en een vaart te maken. Twee schippers zullen je begeleiden. Vaarten zijn mogelijk op vier tijdstippen na de middag op elke dag van de week behalve op zondag. De tijden zijn 13.00, 14.30, 16.00 en 19.00 uur.

Groepsvaarten

Wanneer je met een groep vanuit Rijssen wilt varen is dit alleen mogelijk via een boeking. Het aantal personen is vanwege de 1½ meter-maatregel zeer beperkt. Maximaal zes volwassenen (13 jaar of ouder) en zes kinderen. Voorwaarde is dat het kind uit een gezin/huishouden komt van een meevarende volwassenen. Het maximum aantal volwassenen voor een werfbezoek is 10.

We hopen in 2021 weer met een volledig programma te kunnen komen.

Meer informatie en reserveren

Voor meer informatie en boekingen kijk: www.entersezomp.nl.
Reserveren kan via e-mail: of tel. 06-51773357.