Textielcafé in Jutekelder

Rijssens Museum

prijs
€ 3,00 - € 5,00
locatie
Rijssens Museum | Havezate De Oosterhof, Rijssen

In de Jutekelder van het Bouwhuis is op zaterdagmiddag 13 november een zogenaamd Textielcafé met bekende oud-werknemers van Ter Horst. Start: 14.00 uur.

Marco Krijnsen van het Twentehoes en TC Tubantia ondervraagt oud-scheidsrechter Erik Braamhaar over zijn werk destijds bij de Nederlandse Jute Industrie (NJI). Braamhaar vertegenwoordigt de jongere generatie textielarbeiders. Daarnaast is Wim Companje aanwezig namens de oudere generatie stoomgäste en dan is er nog Reintje van Losser-Harbers die ooit werkte voor het echtpaar Van Heel dat Rijssen de beroemde Van Heel Kunstcollectie naliet.

Textiel Festival Twente

Het textielcafé is een project van het Textiel Festival Twente waaraan het Rijssens Museum meedoet. Ook elders in Twente worden textielcafés gehouden. Het doel is om oude en nieuwere verhalen uit het Twentse texielverleden te horen en ook vast te leggen. De verhalen van de drie oud-textielwerknemers zullen gewetensvol worden vastgelegd.

Aanmelden Textielcafé

Wil je het Textielcafé in het Rijssens Museum bijwonen? Meld je aan door te mailen naar info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van 'textielcafé'. Het Textielcafé vindt plaats in de Jutekelder van het Bouwhuis. Entree is €5,- inclusief koffie. Inloop is vanaf 13.40 uur. Ga voor meer informatie naar de website van het Rijssens Museum.

Foto: Personeel van de toenmalige Nederlandse Jute Industrie (NJI) in 1990 met onder anderen Arie Scherphof uiterst links en Erik Braamhaar (tweede van rechts). (Foto: Erfgoed Rijssen-Holten)