Wagenmakerij Langenhof

Vandaag geopend van
Vandaag 10:00 - 16:00
Adres
Rijssensestraat 128, 7642NM Wierden

Wagenmakerij Langenhof

Aan de rand van buurtschap De Huurne ligt de voor ons land uniek bewaard gebleven Wagenmakerij Langenhof. Vanaf 1917 maakte Jan Langenhof eerst samen met zijn werknemers en later ook met zijn zoon Freek vele boerenwagens, kiepkarren, kruiwagens, ploegen enz.

Nadat er rond 1960 geen vraag meer was naar de houten boerenwagens, werd de wagenmakerij als werkplaats gesloten. Gelukkig bleven de originele machines, veel gereedschap en de authentieke klinkervloer behouden. Indrukwekkend is het aanzetten van de oude machines (en zelfs de wasmachine), die via platte riemen worden aangedreven door de stationair motor. Zo kan men hier nu de tijd van toen beleven.

In de Holtloze wordt het verhaal van de wagenmaker verteld middels foto’s, schaalmodellen en een heuse kiepkar. Op een boekenplank liggen vele boeken over wagenmakerijen als naslagwerk. Onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank kunnen bezoekers op een televisiescherm zien hoe een houten wiel tegenwoordig wordt gemaakt. Ook is het verhaal te zien hoe in 1932 een vliegtuig werd gemaakt bij Langenhof.

Openingstijden:

Van maart t/m september elke vrijdag geopend van 10:00 - 16:00 uur. Het hele jaar door (m.u.v. zon- en feestdagen) ook op afspraak geopend. Bel 06 20 41 85 10 of mail wagenmakerijlangenhof@gmail.com

De entree bedraagt een vrije gift. Groepen (volwassenen) betalen €2,50 p.p.